100 milliók az egypárti médiára

A XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata legutóbbi testületi ülésén az időszerű 2017. évi költségvetés volt a fő napirendi pont. Az ülés során kiderült, hogy a Városinfó 18 Nonprofit Kft. törzstőkéjét 90 millió Ft készpénzzel szándékozik megemelni a Fidesz-KDNP többségű önkormányzat vezetése. Ez az a Kft. amely a kerületi "közösségi" televíziónak nevezett adást is "szolgáltatja". A Kft. indulásakor 49 millió kapott törzstőkeként az adófizetők pénzéből. Ezt egy tavalyi határozattal a többséggel rendelkezők egyszer már megemelték 71 millióra. A mostani döntéssel újabb 90 millióval 161 millióra emelték a rejtélyesen fogyatkozó törzstőkét.

Tudni való, hogy a törzstőkén túl a Kft. havi 15 millió 600 ezer forint szolgáltatási díjat is kap tőlünk, XVIII. kerületi polgároktól, ami évi 187 millió 200 ezer forint készpénzt jelent. Javasoltuk, hogy e legutóbbi 90 milliónak jobb helye lenne például a 100%-s önkormányzati tulajdonban lévő lakások felújítása, karbantartása rovatban. Sajnos, már szinte természetes módon, még megjegyzést sem fűztek a javaslathoz. Mindenki mérlegelje a hasznosság, ár-érték arányokat, és döntse el magában, hogy hol lenne nagyobb szükség ezekre a súlyos milliókra. Magában döntsön, mert hivatalosan az már megszületett: csak a Fidesz!