2018 a fordulat éve kell legyen - Nemzeti Estek Dr. Varga-Damm Andreával

Legutóbbi Nemzeti Estünk előadója Dr. Varga-Damm Andrea pénzügyi szakjogász volt, akit televíziós vitaműsorokból is sokan ismernek. Nem mellesleg a Jobbik színeiben Veszprém megye 1-es választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.

Az előadás kiinduló pontja: a mai munkások, alkalmazottak, azaz a piacon pusztán a munkaerejükkel, képzettségükkel jelenlévő emberek sorsa, nem sokban különbözik a történelemből ismert rabszolgasorstól. Talán annyiban, hogy korbács helyett a gazdasági, pénzügyi és politikai ámítás furkósbotjával ösztökélik őket az önkizsákmányolásra.

Ennek tényszerű bizonyítására az előadás első része a számok, adatok tükrében folyt, ami világosan kimutatta, hogy a médiumukból harsogó "kommunikáció" dicshimnuszaihoz képest, milyen torzulások tapasztalhatóak a mélyebben elemző számára. Természetesen a kiút keresése is szóba került. A hallgatóság elsőre meglepődött, amikor Dr. Varga Damm Andrea a régi bölcsesség, a "ha változást akarsz a világban, akkor a változást kezd magadon!" szellemében az emberi, nemzettársi kapcsolatok, viszonyulások rendezését tartotta fontosnak, az első, legegyszerűbben megtehető lépésnek. Félre söpörni minden megosztó törekvést, hiszen arra ítéltettünk, hogy itt és együtt éljünk.

A szükséges konkrét gazdasági, törvénykezési lépések jószerivel már készen vannak, csak a legutóbbi választásokra - egyedüliként - megjelent Jobbik programra kell utalni és tanulmányozni. Ez az a program, melynek aktualizálása már folyik kitűnő szakemberek segítségével és közösségi egyeztetés ellenőrzésével.

2018 a fordulat éve kell legyen, hogy véget vethessünk a modern kori rabszolgaságnak.

Makai Tibor országgyűlési képviselőjelölt,
a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője

A képgaléria ide kattintva érhető el.