Aggasztó patkányszaporulat

A 18. kerületi közösségi oldalakon ismét - és a jelek szerint folyamatosan - felmerül a patkányok elszaporodását, terjedését hírül adó aggódó bejegyzések. Mint kerületi képviselő, még tavaly kaptam először jelzést a Jegenye fasor és Béke tér környékéről. Akkor kapóra jött, hogy az éppen következő testületi ülés vendége volt dr. Haintz Andrea tisztifőorvos asszony. Kértem őt és a polgármester urat is, hogy tegyenek lépéseket a teljes körű irtás érdekében, mert csak úgy érhető el siker.

A legutóbbi rendes ülésünkön ismét jelen volt a főorvos asszony, de érdeklődésemre csak azt tudta javasolni, hogy a lakosság, ha patkányokat észlel, értesítse a Bábolna-Bio céget és ők kihelyezik a méregcsapdákat az adott területre. (A jelenlegi mérgek hatékonyságával kételyek merültek fel.)

Abban közösen egyetértettünk, hogy igazán értékelhető eredményt csak a főváros teljes területén végzett és időben is tartós irtás hozhat, ezért újra kértem a főorvos asszonyt és polgármesterünket is, hogy a Fővárosnál kezdeményezzék, szorgalmazzák az összehangolt, teljes körű patkányirtás megszervezését, megrendelését.

Eddig még nem értesültünk arról, hogy hol tart az ügy. Tudva levő, hogy egy ekkora városban, mint Budapest, sok gond és feladat adódik, de közel egy esztendő legalább valami reakcióra éppen elég idő lett volna. Akár érdemi lépést is joggal elvárnának a polgárok.

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője