Dúró Dóra az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke a XVIII. kerületi Gulner Gyula Általános Iskolában járt

Kerületünkben, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén köszönthettük Dúró Dórát, a Jobbik országgyűlési képviselőjét. Ez alkalommal az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnökeként érdeklődött a helyi viszonyokról. Elmondta: tisztségéből fakadóan szükségesnek tartja, hogy egy-egy parlamenti ülésszak előtt a feladatköréhez tartozó kulturális és oktatási intézmények közül minél többet meglátogasson. Kerületi intézményeink közül most a Gulner Gyula Általános Iskolába látogatott el, Makai Tibor önkormányzati képviselőnkkel együtt.
Kerekes Elek igazgató úr szívélyesen, és minden részletre kiterjedő tájékoztatással fogadta a látogatókat. Természetesen az oktatásügy minden súlyos és kevésbé súlyos problémája, állapota szóba került.
A problémák mellett Kerekes Elek igazgató úr iskolájára vonatkozólag két fontos körülményre hívta fel a figyelmet. Az első, hogy a kerületi önkormányzat „iskolabarát”. Ezt Makai Tibor is megerősítette és kijelentette, hogy a képviselő-testület minden ez irányú döntését, a Jobbik képviselőjeként eddig is és ezután is támogatja.
Igazgató úr által másodikként kiemelt örvendetes körülmény, az iskola és a szülők példaértékű együttműködése. Mindkét fél belátja és elfogadja, hogy a gyermekek nevelése, oktatása közös feladat, közös felelősség. Dúró Dóra elnök asszony nagyra értékelte a látogatást, különösen azért, mert egy nagy tapasztalatú pedagógus véleményét ismerhette meg. További sok sikert kívánunk az iskolának, a tantestületnek, és nem utolsósorban a diákoknak.