Küzdelem vagy károkozás? - napirend előtti felszólalás (videó)

Országszerte és így kerületünkben is csúfítja, rendetlenné teszi a környezetünket (többek közt) a rengeteg összemázolt plakát. Nem egyszerűen felülragasztva, hanem totálisan feketére festve. A minap már lebukott egy társaság, akik permetezővel szórták a festéket a plakátokra. Ez már nem a szabad véleménynyilvánítás, hanem rongálás és más tulajdonában való súlyos károkozás.

Amennyiben erre és hasonló cselekedetekre, durva akciókra kell most már számítanunk, akkor ez a választási törvények érvényesülését is veszélyeztetik. Ennek veszélyeire hívtam fel a testület figyelmét és kértem a többség befolyásának latba vetését a rend helyreállítása érdekében. Azért a többséggel rendelkező és polgármestert adó Fidesz-KDNP felé fordultam, mert több bizonyíték is fényre derült, ami "alapossá" teszi a gyanút, hogy fideszes aktivisták állnak a cselekmények mögött.

Nyilvánvaló, hogy a motiváció, a félelem! Hiába a Fidesz-KDNP számára kedvező közvélemény kutatási eredmények, ők félnek, rettegnek és az nem jó irányba vezeti a gondolkodást, a tetteket. Pláne, ha alapos okuk is van a félelemre!

Makai Tibor a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője,
országgyűlési képviselőjelöltje