Mégis, kinek az oldalán áll a kormányzó Fidesz-KDNP?

Mint ahogy már sok település önkormányzata megtette, reméltük, hogy a XVIII. kerület is csatlakozik a kerepesi önkormányzat kezdeményezéséhez. Nevezetesen, a 2006-os tiltakozásokban, ellenállásban, társadalmilag érthető, ám a törvények szerint joghátránnyal járó cselekményekben résztvevők számára közkegyelem gyakorlásának javaslatához. Annál is inkább, mert a rendfenntartók, igazságügyi szervek sokkal súlyosabb bűnöket követtek el megtorlásként, és mégis az ő terhükre semmilyen vagy csak nevetséges ítéletek születtek. Okkal reméltük előterjesztésünk elfogadását, hiszen 2006 tiltakozóinak, szinte folyamatos utcai jelenlétének sokat köszönhet a Fidesz-KDNP. Már ami a hatalomra kerülésüket illeti.

De a hálátlanság, irgalmatlanság, a sunyi hatalmi gőg ismét legyőzte az oly fennkölten, de csalárd módon hirdetett nemzeti összefogást, az elszámoltatást. Előterjesztésünket még napirendre sem engedték venni! http://www.bp18.hu/images/2017_TUI/februar/KT/KT-17.pdf

Feltesszük a kérdést: miért? Kérdezzük ezt a tisztelt szavazóktól is: miért ez a lélektelenség?

A pártok közötti vetélkedés közben gyakran használatos a gúnyos vád: "összenő, ami összetartozik". Úgy tűnik van benne valami, csakhogy azokra igaz, akik ezt legtöbbször hangoztatják vádként másokra. Nemzetünk két XX. századból itt maradt tehertétele az MSZP és a Fidesz-KDNP, azaz a gyurcsányizmus és orbánizmus. Az "összenő, ami összetartozik" rájuk jellemző. Az eredetük, múltjuk, önös érdekeik, közös megtagadott, vagy ajnározott idegen pártfogóik miatt. E két maffia jellegű szervezetre illik még legalább két magyar mondás: "Az egyik a színe, a másik a fonákja" és a "holló a hollónak nem vájja ki a szemét". A nép az Ő számukra csupán eszköz, olcsó erőforrás.

De mint mindennek, ennek is véget lehet vetni! A Jobbik alapító nyilatkozatához híven a nép pártján volt, van és lesz. Tessék választani!

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője