Tisztségviselők

Makai Tibor
Választókerületi elnök, Alapeszervezeti alelnök, önkormányzati képviselő, országgyűlési képviselőjelölt

Fogadóóra:

minden hónap első péntek 17-19

Bemutatkozás:

Makai Tibor vagyok, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 15-ös választókerületében. 62 éves vagyok, 44 éve élek házasságban. Feleségemmel három felnőtt gyermek és kilenc unoka boldog szülei vagyunk, 36 éve élünk Pestszentlőrincen. 31 év hivatásos szolgálat után a tűzoltóságtól vonultam nyugdíjba alezredesi rangban. A tűzoltó tiszti iskolán kívül, a Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett nevelőtanári diplomával és gyermekvédelmi szakirányú végzettséggel rendelkezem. A Jobbiknak 2003 óta vagyok tagja.

Jelenleg a XVIII. kerületben a Jobbik önkormányzati képviselője vagyok. A testületben és több bizottságban is igyekszem képviselni városunk polgárainak érdekeit és jogait. Elszomorító, hogy legtöbbször szociális gondokkal keresnek meg minket, melyeken minden lehetőségünket kihasználva igyekszünk segíteni. Továbbá rendszeresen szervezünk étel- és ruhaosztást is. A szociális problémák egyik fő oka a sokszor megalázóan alacsony fizetések, éppen ezért indította el a Jobbik a béruniós kezdeményezést, melynek célja, hogy a magyar bérek felzárkózzanak a nyugat-európaiakhoz.

Sok gond adódik a társasházak működtetésével és a lakhatás lehetőségeivel is, melyek megoldása terén eredményeket is sikerült elérnünk a kerületben. A megélhetési, szociális és lakhatási gondok megoldása mellett kiemelt feladatomnak tartom az egészségügy és a közbiztonság rendbetételét. Célom, hogy jelentős színvonalbeli változás következzen be az egészségügyben, többek között a páciensközpontú ellátás megteremtésével, a várólisták jelentős csökkentésével. Az embereknek joguk van a biztonságos élethez, ezért meg kell erősíteni a közbiztonságot lakókörnyezetünkben.

Miközben a magyar emberek mindennapi megélhetési gondokkal küzdenek, az egészségügy haldoklik és rossza a közbiztonság, közben a Fidesz-kormány a valódi problémák helyett rögeszmés háborúzással foglalkozik, és az országot átszövi a rendszerszintű korrupció. Éppen ezért kormányra kerülve fel fogjuk számolni a korrupciót, a felelősöket elszámoltatjuk, a lopott pénzt vagyonelkobzással és különadóval visszaszerezzük. A visszavett pénzt bérekre, nyugdíjakra, az egészségügyre és az oktatásra fordítjuk. Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel egy biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot építünk.

,
Mester Attila